LiveFIN ry:n ja Jazzliitto ry:n avoin toimialadata

Oheiset taulukot sisältävät LiveFIN ry:n ja Suomen Jazzliitto ry:n tuottamaa avointa dataa, jota voi käyttää ei-kaupallisiin tarkoituksiin edellyttäen, että tiedon lähde (LiveFIN ry ja Suomen Jazzliitto ry) on mainittu. Tieto voi olla hyödyllistä tutkijoille, toimittajille, viranomaisille, alan toimijoille sekä muille elävän musiikin tapahtumista kiinnostuneille. Mahdollisista kaupallisista käyttötarkoituksista tulee neuvotella erikseen LiveFIN ry:n ja Suomen Jazzliitto ry:n kanssa.

Kukin kokonaisuus on koottu omaan exceliinsä. Kussakin excelissä on oma välisivunsa varsinaista dataa, käytettyjä muuttujia, tietojen keräysmenetelmää ja lokia varten.

Yhteystiedot:
LiveFIN ry: www.livefin.fi, info[at]livefin.fi
Suomen Jazzliitto ry: www.jazzliitto.fi, info[at]jazzliitto.fi
Tilastoa koskevat tarkennukset ja korjauspyynnöt: Tutkija Maarit Kinnunen, maarkinn[at]ulapland.fi

Venuelista:
Keikka- ja konserttipaikoista listalla ovat sellaiset tapahtumapaikat, joissa on vähintään 12 keikkaa tai konserttia vuodessa. Näin ollen monet suuret areenat (esim. Olympiastadion) eivät ole tällä listalla mukana. Keikka- ja konserttipaikka on määritelty päätoimiseksi, jos se on auki vain tapahtumien aikana tai jos siellä järjestetään vähintään 100 keikkaa vuodessa. Kaikille keikka- ja konserttipaikoille ei ole vielä kapasiteettitietoa (#NULL!), mistä johtuen tilaston avulla ei toistaiseksi voi arvioida eri paikkakuntien kokonaiskapasiteettia. Huom. Aloituspäivänä on 1.1.2019, jos tapahtumapaikka on ollut olemassa tilastoinnin alkaessa.

Venuelista.xlxs

Festivaalilista:
Listassa ovat mukana festivaalit, joilla on vähintään kolme populaari-, folk- tai jazzmusiikkia esittävää esiintyjää (yksi yhtye lasketaan yhdeksi esiintyjäksi), jotka järjestetään tietyllä paikkakunnalla, jotka ovat aikaan sidottuja eli kestävät ennalta määritellyn ajan, jotka ovat kaikille avoimia (joko maksua vastaan tai ilmaiseksi), joita on ainakin aiottu järjestää säännöllisesti ja joita kutsutaan festivaaleiksi. Festivaalin käyntimäärä on arvioitu, mikäli tietoa ei ole löytynyt julkisista lähteistä (Käyntitieto_lk).

Mukana on ”puhtaiden” musiikkifestivaalien lisäksi monitaidefestivaaleja (esim. Jyväskylän kesä, Bättre Folk), kortteli- ja kyläjuhlia (esim. Käpylän kyläjuhlat), lastenfestivaaleja (esim. Vekararokki), ruoka/juomafestivaaleja (esim. Kuopio Wine Festival), hyvinvointifestivaaleja (esim. Viikinsaari SummerVibes) ja elokuvafestivaaleja (Red Carpet -elokuvafestivaalin konsertit), jos ne täyttävät edellä mainitut kriteerit. Huom. Suomen suurimpien tapahtumien (Helsingin juhlaviikot, Kotkan Meripäivät, Jaakon Päivät) osalta käyntimääräarvio koskee vain populaari-, folk- ja jazzmusiikin osuutta.

Festivaalilista.xlxs