LiveFIN onnistui lobbaamaan tukea kevään taloudellisiin menetyksiin

Koronakriisin keskellä LiveFINin hallitus iloitsee pienestä työvoitosta elävän musiikin alan tukimuotoihin liittyen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on juuri tiedottanut uudesta rahoituskanavasta, jonka on tarkoitus korvata myös meidän jäsenistön kaltaisille yhteisöille koronaviruksen rajoitustoimenpiteistä aiheutuneita menetyksiä keväällä 2020. Tämä on ollut mahdollista määrätietoisen lobbaustyön, tarkan tiedonkeruun sekä aktiivisten jäsentemme ansiosta. 

Lainaus OKM 30.4 tiedotteesta:

Korona-avustukset kulttuurialojen yhteisöille

Avustus on tarkoitettu luovien alojen, taiteen ja kulttuurin ammatillisten yhteisöjen toimintaan, jonka harjoittamista ovat vaikeuttaneet tai estäneet koronapandemiasta aiheutuneet rajoitukset. Avustusta voidaan myöntää taide-, kulttuuri- ja luovien alojen, kuten musiikin, näyttämötaiteen, sirkustaiteen, tanssitaiteen, kuvataiteen, kuvitustaiteen, sarjakuvataiteen, valokuvataiteen, arkkitehtuurin, muotoilun, audiovisuaalisen kulttuurin sekä elokuva- ja mediataiteen, kirjallisuuden ja sanataiteen, kulttuuriperinnön sekä muun taiteen ja kulttuurin yhteisöille.

Avustusta ei voida myöntää yhteisöille, jotka ovat saaneet samaa tarkoitusta varten avustusta Business Finlandilta tai ELY-keskukselta. Avustusta ei myöskään voida myöntää elokuva- tai av-alan tuotantoyhtiöille tai elokuvateattereille, jotka voivat saada avustusta Suomen elokuvasäätiöstä.

Avustusta voivat hakea oikeuskelpoiset yhteisöt, kuten yhdistykset ja yritykset. Kunnat, kuntayhtymät tai rekisteröimättömät yhteisöt eivät voi hakea tätä avustusta.

Tavoitteena on, että koronapandemiasta johtuvan poikkeustilan aikana taide-, kulttuuri- ja luovien alojen yhteisöjen toimintaedellytyksiä voidaan pitää yllä. 

Avustuksia voidaan myöntää sellaisten talousvaikutusten lieventämiseen, jotka ovat syntyneet tai syntyvät 13.3.-31.5.2020 välisenä aikana.

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löydät OKM sivuilta tästä linkistä

Toivomme, että kaikki jäsenorganisaatiomme, joiden toiminnan harjoittamista koronaepidemian myötä tulleet rajoitukset on vaikeuttanut tai estänyt, hakevat avustusta.Työ ei toki lopu tähän ja LiveFIN jatkaa aktiivista työskentelyä alan toimintaedellytysten parissa sekä uusien rahoituspakettien ja tukimuotojen etsimisessä.

Hauskaa ja turvallista vappua!

Toivoo LiveFINin hallitus

One comment on “LiveFIN onnistui lobbaamaan tukea kevään taloudellisiin menetyksiin

  1. Riku Jaro on

    Hienoa, että ääntä saadaan kuuluville. Hatunnosto LiveFin:n toimijoille ja samalla uuden tuen mahdollisille saajille.

    Silti jään miettimään hallituksen päätösten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoisuuden toteutumista eri alojen tukia järjestettäessä. Tämä ei ole syytös ketään toimijaa kohtaan (poislukien Suomen hallitus), vaan enemmänkin faktojen jäsentämistä. Tekstiä saa vapaasti lainata ja välittää eteenpäin. Jos tapahtumateollisuus jotain juuri nyt tarvitsee, se on virallisia kannanottoja uudestaan ja uudestaan mahdollisimman monia väyliä käyttäen ja tietoisuutta lisäten.

    Suomessa yritetään perustella asioita yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon kautta. Yhtään väheksymättä minkään toimialan ahdinkoa tai vertailematta yksilöiden henkilökohtaista hätää, herää väistämättä kysymys: ravintolat suljettiin 4.4. ja ovet pidetään kiinni 31.5. asti (8 viikkoa). Tänä aikana kuitenkin esim. take away myynti on ollut sallittua ja mahdollista. Tällä viikolla ravintola-ala saa toivottavasti suoran ja kohdennetun tukipaketin, joka toivottavasti on jotain muuta kuin muutama satanen per yritys.

    Vertailun vuoksi samat faktat tapahtuma-alalta: kielto tapahtumien järjestämisestä astui voimaan 12.3. ja tämän hetkisen tiedon mukaan jatkuu ainakin 31.7. asti (20 viikkoa). Tapahtumateollisuuden palveluita (tapahtumajärjestäjät, ohjelmatoimistot, ääni-, valo- ja kuvatekniikka, esiintymislavat ja rakenteet, järjestyksenvalvonta, catering, esiintyjät…) ei voi myydä take awayna ilman tapahtumiin tulevaa lipun ostanutta yleisöä. Tapahtumateollisuuden tukipaketista ei ole edes keskusteltu lukuisista päättäjiin kohdistuneista yhteydenotoista huolimatta.

Comments are closed.