MARSin puheohjelma rakentuu ensimmäistä kertaa elävän musiikin edunvalvontajärjestö LiveFIN ry:n kanssa

Seinäjoen Rytmikorjaamolla 15.–17.2.2024 järjestettävän musiikin ja musiikkitapahtumien ammattilaistapahtuma MARS-festivaalin puheohjelma tarttuu ajankohtaisiin ilmiöihin ja pureutuu aktiivisen vaikuttamisen teemaan. Edulliset Early bird -liput ovat myynnissä marraskuun loppuun asti!

MARS koostuu kahdesta seminaaripäivästä ja iltojen livemusiikkiohjelmasta. Puheohjelma tehdään vuonna 2024 ensimmäistä kertaa elävän musiikin edunvalvontajärjestö LiveFIN ry:n kanssa. Vuoden 2024 MARS pureutuu aktiivisen vaikuttamisen teemaan: Kuinka musiikki- ja livealan toimijat voivat sisältä käsin vaikuttaa alan tulevaisuuteen, yhteiskunnalliseen asemaan ja alan kehitykseen? Kuinka alaan voi vaikuttaa yksilönä, entä yhdessä? Entä miten ala vaikuttaa muuhun yhteiskuntaan? Luvassa on paneelikeskusteluja, keynote-puheenvuoroja, haastatteluja, ajankohtaisia tutkimustuloksia, työpajoja ja verkostoitumismahdollisuuksia.

MARS-seminaariohjelma järjestetään Seinäjoen Rytmikorjaamolla torstaina 15.2. ja perjantaina 16.2. Ensimmäinen puheohjelmajulkistus antaa esimakua aktiivisen vaikuttamisen teemasta. MARSin lavalla raotellaan ikonisen rock-pyhättö Tavastia-klubin tulevaisuuden näkymiä, kun Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen haastattelee väistyvää toimitusjohtajaa Juhani Merimaata sekä uutta johtajajaa Mari Hatakkaa. Jo perinteeksi muodostunut Kristallipallo puolestaan hypnotisoi MARS-yleisön tulevaisuuden ennustuksillaan, kun Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaaren luotsaamana keskusteluun osallistuvat musiikkialan visionäärit esittelevät omat ennustuksensa musiikkimaailman vuoden 2024 näkymistä.

Lisäksi MARS tuo ajankohtaisen tutkimukseen perustuvan räppikeskustelun Rytmikorjaamolle. Eri alojen tutkijat puhuvat kirjailija, toimittaja ja räppiasiantuntija Koko Hubaran johdolla räpin yhteiskunnallisesta vaikutusvallasta, arvomaailmasta ja muutospotentiaalista. Lavalla keskustelemassa ovat akatemiatutkija ja räppitohtori Elina Westinen (FT, Nuorisotutkimusseura), yliopisto-opettaja Erica Åberg (VTT, Turun yliopisto) ja väitöskirjatutkija Alma Rinta-Pollari (FM, Helsingin yliopisto).

Lisäksi MARSin ensimmäisten puheohjelmajulkistusten joukossa on keskustelu Suomen ja suomalaisten musiikkitapahtumajärjestäjien asemasta kansainvälisessä kiertuekilpailussa, keskustelu keikkojen järjestämisen taloudellisista riskeistä sekä yhteistyössä Suomen ohjelmatoimistot ja agentit ry:n kanssa järjestettävä paneeli, jossa puidaan ohjelmatoimistojen roolia artistien ansaintalogiikassa. MARSin Speed dating tarjoaa puolestaan viihdyttävän mahdollisuuden tutustua alaan ja sen tekijöihin. Lisää ohjelmajulkistuksia on luvassa joulukuussa! Seminaariohjelman lisäksi MARS tarjoilee ajankohtaisen livemusiikkiohjelmiston iltaisin 15.–17.2. – uutisia musiikkiohjelmasta on luvassa piakkoin.

Tule kehittämään entistäkin toimivampaa elävän musiikin alaa ja luomaan uusia verkostoja! Edulliset Early bird -liput ovat hintaan 170 € + alv 10% myynnissä marraskuun loppuun asti. Rekisteröidy nyt osoitteessa: www.marsfestivaali.fi/

MARSia järjestävät Into Seinäjoki, Lastenkulttuurikeskus Louhimo, Rytmi-instituutti, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry, Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö sekä vuonna 2024 puheohjelman toteuttava LiveFIN ry.

Kuva: Eetu Lahti