Tervetuloa rakentamaan elävän musiikin kukoistavaa ja kestävää 2040-lukua!

Taiteen edistämiskeskus ja MARS kutsuvat kaikki musiikin ja musiikkitapahtumien ammattilaiset mukaan kulttuuripoliittiseen selontekotyöhön. Seinäjoen Rytmikorjaamolla 15.–16.2.2024 järjestettävän MARS-festivaalin puheohjelma tehdään vuonna 2024 ensimmäistä kertaa elävän musiikin edunvalvontajärjestö LiveFIN ry:n kanssa.

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmassa linjatun kulttuuripoliittisen selonteon tarkoituksena on tuottaa kunnianhimoinen tulevaisuuskuva, joka mahdollistaa Suomen taide- ja kulttuuripolitiikan pitkäjänteisen kehittämisen. Selonteossa linjataan keskeiset toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Selonteossa esitettävän tulevaisuuskuvan ja tarvittavien toimenpiteiden perustana on taide- ja kulttuurialan tilannekuva sekä keskeiset toimintaympäristöä muuttavat tekijät. Kulttuuripoliittinen selonteko annetaan eduskunnalle syyskaudella 2024.

MARSissa on mahdollisuus osallistua kulttuuripoliittisen selonteon työstämiseen ja tuoda sen valmisteluun musiikkialan ääntä. Taiteen edistämiskeskuksen Salla Mistola ja Kaisa Rönkkö vetävät pyöreän pöydän keskustelua, jossa rakennetaan toimenpidesuunnitelmaa kohti elävän musiikin kukoistavaa ja kestävää 2040-lukua. Jaammeko kaikki samanlaisen tulevaisuuskuvan tai skenaariot siitä? Mikä on yhteinen tavoitetila ja lyhyen aikavälin tavoitteet siihen pääsemiseksi? Millaisia ratkaisuja, ensisijaisesti rahan ja rakenteiden suhteen, tarvitaan, jotta 2046 tulevaisuuskuva olisi ihanteellinen? Mitkä ovat ensisijaiset voitettavat taistelut?

Taiteen edistämiskeskus ja MARS kutsuvat kaikki musiikin ja musiikkitapahtumien ammattilaiset mukaan selontekotyöhön. Selonteon toimenpidesuunnitelmaa rakennetaan pyöreän pöydän keskustelussa torstaina 15.2.2024 kello 13.00-14.30 ja sen tuloksia esitellään MARS-lavalla perjantaina 16.2.2024. Osallistuminen pyöreän pöydän keskusteluun on mahdollista vain ennakkoilmoittautumisella 31. tammikuuta mennessä täällä. Paikkoja on rajoitetusti. Keskusteluun on mahdollista osallistua myös ilman MARS-rekisteröitymistä, mutta huomioithan, että pyöreän pöydän keskustelun tulosten esittely on osa MARS-seminaarin maksullista ohjelmaa.