#VuosiHiljaisuutta

#VuosiHiljaisuutta

KIITOS KAMPANJAAMME OSALLISTUNEILLE!

Kiitos kaikille jotka osallistuivat, jakoivat kokemuksiaan, keskustelivat ja pitivät meteliä! Ja kaikille jotka myös hiljentyivät tärkeän asian äärelle.

Kiitos myös mukaan lähteneet radiokanavat! Teitä oli lopulta paljon enemmän, kuin alunperin mukaan ilmoittautuneet 13 kanavaa. Jaoimme yhdessä erityisen hetken suomalaisessa mediahistoriassa. Erityiskiitos siitä Bauer Media, Nelonen Media ja Radio Helsinki. Kiitos!

Pidetään meteliä nyt ja tulevaisuudessa!

Mistä on kyse

Järjestämme valtakunnallisen hiljaisen hetken suomalaisen elävän musiikin puolesta perjantaina 12.3. klo 14.05–14.06. Tällöin tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun hallitus tiedotustilaisuudessaan suositteli yli 500 hengen tapahtumia kiellettäväksi. Tällöin ala jätettiin ilman toimintavalmiuksia tai tietoa tulevaisuudesta.

Hiljaista hetkeä vietetään valtakunnallisesti radiokanavilla. Kaikki voivat osallistua hiljaiseen hetkeen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai kotonaan. Emme halua ihmisten kokoontuvan yhteen hiljaisen hetken viettoon.

#VuosiHiljaisuutta-kampanjalla vaadimme, että elävän musiikin ala tulee ottaa paremmin huomioon, oli kyse sitten rajoituksista, tuista tai muista alaa koskevista suosituksista. Haluamme äänemme kuuluviin ja pitkälle tähtääviä ratkaisuja.

#VuosiHiljaisuutta-kampanjalla vaadimme:

✖️ Taloudellista tukea, joka kohdistuu koko elävän musiikin ekosysteemiin: tapahtumajärjestäjiin, alihankintaketjuun, muusikoihin ja heidän välittäjäportaaseensa. Tämä edellyttää elävän musiikin ekosysteemin ja sen luomien työpaikkojen sekä alalle tyypillisten työn muotojen tunnistamista ja tunnustamista.
✖️ Tapahtumien takuutukimallia, joka aidosti toimii riskinhallinnan välineenä epävarmana aikana.
✖️ Julkista keskustelua ja tietoa alan exit-suunnitelmasta.
✖️ Julkista keskustelua ja tietoa alaan vaikuttavista tulevaisuuden näkymistä.
✖️ Musiikkialan ammattilaisten ehdottamien ratkaisumallien ottamista osaksi päätöksentekoa.

#VuosiHiljaisuutta sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa kampanja käynnistyy 9.3.2021. #VuosiHiljaisuutta-kampanjaan voivat osallistua kaikki, jotka kokevat asian ja elävän musiikin omakseen. Aihetta voi kommentoida sosiaalisen median kanavissa #VuosiHiljaisuutta-tunnisteella.

Voit tukea meitä:

❤ Tykkäämällä ja jakamalla LiveFin ry:n, jäseniemme tai muiden elävän musiikin toimijoiden sosiaalisen median julkaisuja.
❤ Kertomalla, mitä #VuosiHiljaisuutta on sinulle merkinnyt
❤ Viettämällä hiljaista hetkeä kanssamme Vuosi hiljaisuutta -tapahtumassa, joka löytyy Facebookista.
❤ Kuuntelemalla radiosta perjantaina 12.3.2021 klo 14.05-14.06 hiljaisen hetken. Kampanjassa ovat mukana radiokanavat Aito Iskelmä, HitMix, Iskelmä, Me Naiset Radio, Radio Helsinki, Radio Nostalgia, Radio Nova, Radio Pooki, Suomipop, Radio Rock, Radio 957, SuomiRock ja SuomiRäp, jotka viettävät hiljaista hetkeä kanssamme.

Materiaalit

Kampanjan sosiaalisessa mediassa käytettävät kuvat löydät täältä.

Kampanjan lehdistötiedotteen löydät täältä.

Kampanjan suunnittelu Mellakka Helsinki

#kokkolakarleby suunnittelee kulttuurileikkauksia, jotka rampauttaa koko alan. Mää asun vielä täälä perheineni, samoin kolleekat perheineen, tänne maksetaan veromme ja tälle pitäjälle uhrataan parhaat vuotemme. Jos se ei kelpaa, niin ei auta.

Tämä on äänitetty koronasulkujen kunniaksi. Nyt jaan sen uuelleen teille, Kokkolan päättäjät. Toivotan viisautta ja ymmärrystä ja syäntä. Minäkin olen ihminen ja minunkin lapsilleni tulee nälkä.

#freelanceratwork #pacius #hymntillfinland #farväl #vuosihiljaisuutta #lisääluntatupaan #kulttuurityöläinenkinonihminen #säästetäänhinnallamillähyvänsä #aivovuoto
...

13 0

TULOSSA ☝️5 Bändiä 💥🤘👉 LA 04.06.2022 Klo.15.00-22.00 ☝️🎶🍻☀️🍔👉 RRNights torille ☝️👉 Kauppatori, Hyvinkää 👌🤘👉 #rockfest2022 #rockfest #rockabillyboys #thethreehornets #texasoil #thetoreadors #thebopcats #hyvinkää #visithyvinkää #rockabilly #rocknroll #finnishrockabilly #suomirockabilly #rrnights #rrnightsry #rockabillymusic #hyvinkäänkaupunki #hyvinkäänkauppatori #rocknrollmusic #viikkouutiset #aamuposti #valoatunnelinpäässä #ylivuosihiljaisuutta #vuosihiljaisuutta #livemusic #music #tapahtuma ...

14 1

Vuoden Huiput on nostanut livefinry ja Mellakka Helsingin viime vuoden Vuosi hiljaisuutta -kampanjan shortlistalle. Iso kiitos tästä 🙏🏻

Kampanja oli meille erittäin merkityksellinen sen aiheen tähden. Oli kunnia-asia käyttää aikaa ja osaamista koronapandemian kurittaman kulttuuri- ja tapahtuma-alan puolesta taisteluun.

Kukapa olisi vain tuolloin arvannut, että lopulta hiljaisuutta tulisi kestämään melkein kaksi vuotta. Se on epäinhmillinen aika, jonka aiheuttamia vaurioita korjataan pitkään.

On valtavan upeaa, että isosta osasta rajoituksia on luovuttu ja lopuista ollaan luopumassa viimeistään kuun vaihteessa. Näin alan toipuminen voi alkaa 🙏🏻

#vuosihiljaisuutta #vuodenhuiput
...

21 0

PERUTTU the CANCELLED 😕👉 LA 26.03.2022 - RRNights & Check Inn Presenting Smokestack Lightnin' 🇩🇪 - - #checkinn #smokestacklightnin #smokestacklightnin' #messeduptrio #hyvinkää #visithyvinkää #chekkari #rockabilly #finnishrockabilly #suomirockabilly #rocknroll #rrnights #rrnightsry #viikkouutiset #aamuposti #ylivuosihiljaisuutta #vuosihiljaisuutta #livemusic #music #tapahtuma #peruutus #keikkaperuttu #tapahtumaperuttu #cancelled #eventcancelled #yritystä ainakin on ollut ☝️😅 ...

10 0

Omat hommat ei ole kaikilta osin täysin vegaaneja, mutta onneksi sentään #local #sustainable #deerbone jnejne ja #taiketukee ... kuvassa luisia soitintarvikkeita lähdössä työpajasta maailmalle

Tajusin juuri erään ystävyyttä käsittelevän kyselytutkimuksen vastauksia muotoillessani, että pandemia lyö tätäkin kautta: ilman työmahdollisuuksia on yksi syy vähemmän nähdä ystäviä! Itsensätyöllistäjien ystävyys on monesti työperäistä, tavataan reeneissä ja keikoilla, ja hommien superintensiivinen letkeys mahdollistaa monenlaista olemista. Samaan tapaan kuin freelansereilla ei ole erillisiä vapaapäiviä tai selkeää työ- ja vapaa-aikaa, myös ystävien kesken on mahdollista puhua luontevasti yhtä aikaa töistä ja töihin liittymättömästä, sekä ristiriidattomasti edistää molempia yhtä aikaa. No okei, musajuttuihinhan se lopulta aina kääntyy 😀 varsinkin jos se työ on koko elämä.

Vaan nyt kun ne OIKEAT työt ovat olleet epämääräisellä viranomaispäätöksellä kaksi vuotta kiellettyjä, ystävät töistä ja vapaalta tietäkää, että

mulla on ikävä teitä.

Ja myös Teitä, arvoisat
sannamarin
kiurukrista
mikalintila
akurvinen
stm_shm

#vuosihiljaisuutta
#kaksivuottahiljaisuutta
#kolmevuottahiljaisuutta
#oikeatyö
#oikeuskulttuuriin
#nytalkaatapahtua
#mittaontäysi
#måttetärrågat
#nubörjardethända
#riktigtarbete
#rätttillkultur
#musiikki
#music
#art
#artiswork
#handmade
#deer
#roedeer
#bone
#plektra
#plectrum
#boneplectrum
#hunting
#sustainablehunting
#localgame
...

30 1

#Nytriittää.
Ensimmäisenä korona-kesänä, kun ravintolat aukesi, mä painoin duunia, kun heikkopäinen. Oli pakko, koska ei voinut tietää, milloin ne taas viedään alta. Loppujen lopuksi, keskellä kauneinta kesää, mä vihasin jokaista ympärilläni olevaa ihmistä ja koko maailmaa.

Työpaikkalääkäri sanoi, että "rankka vitutus" ei oo lääketieteellinen diagnoosi, joten diagnoosi oli "määrittelemätön reaktio vaikeaan stressiin."

Mä makasin kuukauden kotona itkemässä ja olemassa vihainen. Ja seuraavat pari kuukautta mä makasin kotona itkemättä ja vihaamatta, mutta voimattomana. Sitten mä palasin töihin ja sitten ravintolarajoitukset vei taas ne työt.

Tää kaava alkaa olemaan jo liian tuttu ja se menee näin:

1. Ravintolat suljetaan tai niitä rajoitetaan niin rankasti, ettei töitä enää ole.

Liiton rahoilla ei elä. Kaikki puskurirahastot ja sukanvarret on tyhjiä ja laskujen eräpäivät venyy ja paukkuu. 

2. Rajoituksia lievennetään.

Me painetaan työtä työttömyyden pelon voimalla, jotta me saadaan aikaisempien rajoitusten aiheuttama henkilökohtainen pörssiromahdus kuitattua.

Se on aivan sairasta.

Ja sitten se alkaa alusta.

Matkailu- ja ravintola-alaa on rajoitettu kohta kaksi vuotta. Sitä tehdään holtittomasti, epäjohdonmukaisesti, väärin perustein ja alan ammattilaisia kuuntelematta. Se tehdään mielivaltaisesti, kohtuuttomasti ja laittomasti.

Sanna Marin sanoi, että me ollaan kaikki samassa veneessä. No emme ole. Tämä vene on keikkunut kohta kaksi vuotta, eikä hänen teelusikan kokoinen mielikuvitusäyskärinsä auta.

Mä en jaksa enää.

#nytriittää
#vihreäävaloa
#vuosihiljaisuutta
#liianisolasku
kiurukrista
sannamarin
...

30 2

Näin lähti viimeinenkin mahdollisuus saada jotain toimeentuloa.🥺
Tiesin,että tuokin keikka lähtee,harmankylpyla yritti järjestää keikkoja viimeiseen saakka,kiitos siitä❤️

Nyt en tiedä koska saan seuraavan kerran rahaa mistään,koska freelancereille ja yrittäjille tarkoitettua työmarkkinatukea ei saa,laki ei ole voimassa. Asialle on tehtävä muutos NYT!!
akurvinen
sannamarin
mariaohisalo
annika.saarikko
lindrssn
annamajah
mikalintila

Ja jos tulee yksikään meneoikeisiintöihin-kommentti,niin....

Tässä on nyt todella vaikeaa pysyä positiivisella mielellä.🥺

Onneksi ollaan terveitä.❤️

Pysykää tekin terveinä ja käykää ottamassa ne rokotteet!

Ja kaikille kollegoille,tapahtumajärjestäjille,keikkamyyjille,äänimiehille,valomiehille,teatterilaisille,
ravintoloitsijoille,ravintolatyöntekijöille...
noh...en tiedä enää mitä sanoa,muuta kuin,että jaksetaan taas tämänkin yli,helppoa se ei ole. ❤️

Ja mun esiintymisvalmennuksia sekä muiden vastaavanlaisia palveluja kannattaa nyt myös tilata. Kiitos❤️

#VuosiHiljaisuutta .....
Eiku kohta #kaksivuottahiljaisuutta
...

12 3

Hyvää uutta vuotta / Happy new year!
Still not gonna post tha #streaming platform thing. Thanks to You who made this!

#joskajosafat zaigone ernohaukkala eerosavela #ArtturiMehto #ValtteriBruun #AnttiKivimäki

radiohelsinki
#radiohelsinki
#oikeatyö
#oikeuskulttuuriin
#vuosihiljaisuutta
#riktigtarbete
#rätttillkultur
#realjob
#rightforculture
#music
#guitar
#accordion
#melodeon
#bayan
#musiikki
#music
#art
...

18 0

Hallituksen kuritus ravintola-alaa kohtaan jatkuu, pidetään taas taukoa hyvistä hommista

safetor_unofficial
safetorofficial
#trowback
#safetor
#järjestyksenvalvoja
#järjestyksenvalvonta
#ripmarata
#riprata
#portsari
#vahtimestari
#suomenparrakkaat
#madvikingfinland
#parta
#beard
#eipartapahoillekasva
#beardsofinstagram
#vuosihiljaisuutta
#perutaankaikki
#security
#ordningsvakt
#hyviähommia
#turvallisuusala
#työ
...

56 1

Jään lomalle (koska kerrankin on ollut töitä). Olo on vähän ryvettynyt ja takkuinen, myös aika kiitollinen ja helpottunut. Freelancerina on harvinaista herkkua "jäädä lomalle" - työ on usein kausiluontoista, pätkätyötä, joskus vapaaehtoistyötä, palkatonta, tai palkaksi saa "näkyvyyttä". Aina ei edes tiedä milloin on töissä, milloin vapaalla.

Tänä syksynä olen kuitenkin saanut työskennellä apurahalla. Oon kehittänyt mun pianobodyperkussiot -instrumenttia, sovittanut ja valmistellut sooloesitystäni ja albumiani, käsikirjoittanut, ohjannut, mielikuvitellut, poiminut luovuuden merestä upeita uusia kaloja (en syö heitä, ihailen vain ja kuuntelen pulputusta 🐠).

Apuraha mahdollisti irrottautumisen jatkuvasta toimeentulon stressaamisesta itse taiteellisen työn tekemiseen (vaikka täytyy tunnustaa että samalla paineet kasvoivat, mutta se ei ole ehkä pelkästään huono asia). Olen kiitollinen tuesta, vaikka huijarisyndrooma koputtelee ohimoita, kyselee miksi minä sain rahaa kun joku toinen upee projekti ei saanut.

Eihän se reilua olekaan. Apurahajärjestelmä on riittämätön tukemaan kaikkia kulttuurinalan työntekijöitä. Monet projektit ja taiteilijat jotka ansaitsisivat rahoitusta työlleen, eivät sitä saa 💔 (sinä taiteilija, toivon ettet luovuta, projektisi on tärkeä, pyydä multa vaikka hakemusten kirjoittamiseen apua tai henkistä tukea❤️).

Toivon että tämä erityinen outo aika olisi viimeistään herättänyt meidät näkemään taiteen ja kulttuurin merkityksen. Että taiteilijat ja kulttuuriala tarvitsevat apuraha-järjestelmän lisäksi säännöllistä toimeentuloa!

Koska jos muusikot alkavat myydä soittimiaan, musiikki ei enää soi. Maailma ilman musiikkia ja taidetta on pelkkä kova kuori, tyhjä sivu, humiseva harju.

Taide ei aina lisää tuottavuutta, materiaalia tai rahaa tähän maailmaan. Se on harvoin sen tarkoituskaan. Maailma kaipaa henkistä ravintoa - syvyyttä, keveyttä, tunteita, taikaa, kokemuksia, pysähtymistä, yhteyttä! Siitä täytyy saada myös palkkaa.

Toivon uudelta vuodelta taiteilijoille parempaa toimeentuloa - ja mm. hoitajille, jotka tekevät raskasta työtä, pitävät ihmisiä hengissä myös silloin kun me muut lomaillaan!

Toivon sulle ihanaa joulua ❤️
...

0 6

2021 on ollut mulle kontrastien vuosi - olen kokenut huumaavaa vapautta, onnea ja luovuutta, syvää rakkautta ja kunnioitusta läheisiäni kohtaan. Oon oppinut pyytämään apua, sanoittamaan rajojani, katsonut häpeääni silmiin, päästänyt monesta turhasta taakasta irti.

Olen toisaalta saanut maistaa, miltä tuntuu masennus, merkityksettömyys, yksinäisyys, kipu. Se kun näkymä kaventuu, kun ruoka ei maistu, ei ole oikein mitään mitä odottaa, olo kuin vetäisi kivirekeä perässään. Kun on liikaa uutta ja kaikki kuormittaa. Kun omaa alaa, ammattia ja intohimoa kyseenalaistetaan. Kun ei saa nousta lavalle ja kokea yhteyttä yleisön kanssa, kun tanssi ja laulu on kielletty, koskettaminen ja lähellä oleminen estetty.

Olen miettinyt, kuinka paljon eläminen ulkomailla pitkiä aikoja on muuttanut mua ihmisenä - olen joutunut väkisinkin kasvamaan aikuiseksi (toisaalta olen nyt henkisesti nuorempi kuin vaikka 10 vuotta sitten). Olen saanut kokeilla omasta vapaasta tahdostani, miltä tuntuu elää yhteisössä vähemmistöasemassa, kieltä osaamattomana muukalaisena, jolla ei ole samoja oikeuksia kuin paikallisilla - toki valkoisena EU:n kansalaisena silti aivan eri asemassa kuin monet ystäväni.

Samalla oma valtani ja etuoikeudeni kotimaassani ovat kuitenkin piirtyneet mulle selkeämmiksi - ja ymmärrys siitä, että etuoikeudet tuovat vastuuta. Toivon että olen oppinut ja opin tulevaisuudessa käyttämään valtaani paremmin ja oikeidenmukaisemmin, tekemään näkymättömästä näkyvää ja puolustamaan heikommassa asemassa olevia.

Olen suunnitellut tulevaa. Se ei ole ollut mulle helppoa, mutta nyt kun päätös on tehty, kivi vierähti sydämeltä. Näyttää siltä että ensi vuonna elän kumppanini kanssa kaukosuhteessa, mutta ilokseni saan viettää enemmän aikaa Suomessa ❤️

Mitä sulle kuuluu, miten sä voit? Minkälainen sun vuosi on ollut?

📸 Virpi Talvitie
...

23 1

Konserttitunnelmia Suomalaisen musiikin päivältä 🎼

#suomalaisenmusiikinpäivä #joonaskokkonen #illat riihimaenmusiikkiopisto #vuosihiljaisuutta #käpykorvikset
...

60 1