#VuosiHiljaisuutta

#VuosiHiljaisuutta

KIITOS KAMPANJAAMME OSALLISTUNEILLE!

Kiitos kaikille jotka osallistuivat, jakoivat kokemuksiaan, keskustelivat ja pitivät meteliä! Ja kaikille jotka myös hiljentyivät tärkeän asian äärelle.

Kiitos myös mukaan lähteneet radiokanavat! Teitä oli lopulta paljon enemmän, kuin alunperin mukaan ilmoittautuneet 13 kanavaa. Jaoimme yhdessä erityisen hetken suomalaisessa mediahistoriassa. Erityiskiitos siitä Bauer Media, Nelonen Media ja Radio Helsinki. Kiitos!

Pidetään meteliä nyt ja tulevaisuudessa!

Mistä on kyse

Järjestämme valtakunnallisen hiljaisen hetken suomalaisen elävän musiikin puolesta perjantaina 12.3. klo 14.05–14.06. Tällöin tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun hallitus tiedotustilaisuudessaan suositteli yli 500 hengen tapahtumia kiellettäväksi. Tällöin ala jätettiin ilman toimintavalmiuksia tai tietoa tulevaisuudesta.

Hiljaista hetkeä vietetään valtakunnallisesti radiokanavilla. Kaikki voivat osallistua hiljaiseen hetkeen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai kotonaan. Emme halua ihmisten kokoontuvan yhteen hiljaisen hetken viettoon.

#VuosiHiljaisuutta-kampanjalla vaadimme, että elävän musiikin ala tulee ottaa paremmin huomioon, oli kyse sitten rajoituksista, tuista tai muista alaa koskevista suosituksista. Haluamme äänemme kuuluviin ja pitkälle tähtääviä ratkaisuja.

#VuosiHiljaisuutta-kampanjalla vaadimme:

✖️ Taloudellista tukea, joka kohdistuu koko elävän musiikin ekosysteemiin: tapahtumajärjestäjiin, alihankintaketjuun, muusikoihin ja heidän välittäjäportaaseensa. Tämä edellyttää elävän musiikin ekosysteemin ja sen luomien työpaikkojen sekä alalle tyypillisten työn muotojen tunnistamista ja tunnustamista.
✖️ Tapahtumien takuutukimallia, joka aidosti toimii riskinhallinnan välineenä epävarmana aikana.
✖️ Julkista keskustelua ja tietoa alan exit-suunnitelmasta.
✖️ Julkista keskustelua ja tietoa alaan vaikuttavista tulevaisuuden näkymistä.
✖️ Musiikkialan ammattilaisten ehdottamien ratkaisumallien ottamista osaksi päätöksentekoa.

#VuosiHiljaisuutta sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa kampanja käynnistyy 9.3.2021. #VuosiHiljaisuutta-kampanjaan voivat osallistua kaikki, jotka kokevat asian ja elävän musiikin omakseen. Aihetta voi kommentoida sosiaalisen median kanavissa #VuosiHiljaisuutta-tunnisteella.

Voit tukea meitä:

❤ Tykkäämällä ja jakamalla LiveFin ry:n, jäseniemme tai muiden elävän musiikin toimijoiden sosiaalisen median julkaisuja.
❤ Kertomalla, mitä #VuosiHiljaisuutta on sinulle merkinnyt
❤ Viettämällä hiljaista hetkeä kanssamme Vuosi hiljaisuutta -tapahtumassa, joka löytyy Facebookista.
❤ Kuuntelemalla radiosta perjantaina 12.3.2021 klo 14.05-14.06 hiljaisen hetken. Kampanjassa ovat mukana radiokanavat Aito Iskelmä, HitMix, Iskelmä, Me Naiset Radio, Radio Helsinki, Radio Nostalgia, Radio Nova, Radio Pooki, Suomipop, Radio Rock, Radio 957, SuomiRock ja SuomiRäp, jotka viettävät hiljaista hetkeä kanssamme.

Materiaalit

Kampanjan sosiaalisessa mediassa käytettävät kuvat löydät täältä.

Kampanjan lehdistötiedotteen löydät täältä.

Kampanjan suunnittelu Mellakka Helsinki

Sanotaanko näin, että #vuosihiljaisuutta jälkeen nämä ovat kultaakin kalliimpia iltoja. Kiitos, lutakkoclub ja mokomaofficial #lutakko #mokoma #livemusic #livemusiikki #sulanderphoto ...

61 2

Thank you #helenasäily and the wonderful audience 🙏. What a great evening! How blessed can one feel 🧡 when you are able to do what you were born to do 👏 after a loooong year in silence.

#vuosihiljaisuutta #kirkkokonsertti
...

32 4

Äidit voi joo VÄLILLÄ olla ihan hiljaakin ja vähemmän noloja. Konserttimuistoja kuuden vuoden takaa ❤️ Mutta voi kuin on ikävä elävää musiikkia!

#vuosihiljaisuutta #muistoja #musiikkimuistoja #miljazz #äiditjatyttäret
...

6 0

Livemusaa. Keikka. Nää ihanat naikkoset ♥️ good life!
#vuosihiljaisuutta #musaonparastalivenä #keikalla janna.carina maria_virtanen erikavikman
...

8 1

Kun tapahtumatuottaja pyytää sinua lähettämään paljon kuvia keikalta.

#laatikko #työntö #jesari #trussi #vuosihiljaisuutta #bikinifitness #vuokrakaluste #rajupaja
...

20 0

Ihmiset juovat puistoissa, kun ravintolat ovat iltaisin kiinni. Haastattelimme ravintolapäällikkö Sami Liukkosen kanssa kansaa Espan puistossa Helsingissä 1.6.2021, kun ravintolarajoitus oli klo 20 saakka. Nyt rajoitusta on lievennetty 1 tunnilla ruokaravintoloissa. Kaikki haastattelemani ihmiset olisivat mielummin juoneet ravintolassa tai terassilla. Ravintolarajoitukset ovat lisänneet kaupasta ja Alkosta haettavien juomien ostamisesta ja puistojuomista. Kuitenkin ravintoloissa olisi turvavälit ja kaikki muut terveysturvalliset toimet helpompi pitää. Ravintolat auki! Videolinkki Biossa! 🍽️🔥

#Kristatuurilleloppu #Ravintolatauki #ravintolat #rajoitukset #tapahtumaala #vuosihiljaisuutta #anniskelu #baarit #terassit #ravintolathelsinki
...

20 0

Musiikkiala kärvistelee vieläkin koronarajoitusten kourissa. Leevi Launiskin odottaa kuumeisesti keikoille pääsyä. Seuraa meitä Instagramissa niin saat ajan tasalla olevaa tietoa keikkatilanteesta. #leevilaunis #suomirock #rock #korona #vuosihiljaisuutta ...

8 0

K-rajoituksille ei ole enää mitään perustetta! Tapahtumat ja ravintolat auki NYT HETI! 🔥☝🍽️️ #ravintolatauki #ravintolat #tapahtumat #vuosihiljaisuutta #rajoitukset #kristatuurilleloppu ...

3 0

The day I met my choir naiskuoropihlaja for the first time in person ❤️

This amazing photo by teemumattssonphotography shows how I felt ❤️

#finally #choirlife #choirconductor #vuosihiljaisuutta
...

42 4

The day I met my choir naiskuoropihlaja for the first time in person ❤️

This amazing photo by teemumattssonphotography shows how I felt ❤️

#finally #choirlife #choirconductor #vuosihiljaisuutta
...

11 2

Alkaa jo värit haalistuun 11/2019 ostetusta festarilipusta ☹️ Jospa sit ens kesänä… Ei tosin Särkänniemessä #vuosihiljaisuutta #vuositaikaksihiljaisuutta #festarimajoitustaetsimässä ...

3 0

Vartti ja keikka alkaa 😀
Kyllä tätä päivää oon oottanut että pääsen sisätiloihin livekeikalle.
janne.aslak maya_paakkari tubafoodandlounge #oulurockcity #vuosihiljaisuutta
...

3 0

Tämä näky jääköön historiankirjoihin.
#mittaontäysi #vuosihiljaisuutta

Kuva: mhuisko / IL
...

42 0

Mitta on täysi! Miekkari voi olla myös taideteos! Upea! Kiitos järjestäjät! 📸 Mikko Huisko (IL)
#mittaontäysi #vuosihiljaisuutta #oikeusmusiikkiin #noculturenofuture #finland #finnishartists #beatuiful #awesome #peaceofart #demonstration #suomi #mielenilmaus #mielenosoitus #kulttuuriala
...

39 0

#mittaontäysi #vuosihiljaisuutta #kulttuurinpuolella #kulttuurinpuolesta #työtkielletty ...

25 0

Tää vetää aika hiljaseks 🥺

#mittaontäysi

📷: Mikko Huisko (IL)
...

64 1

…ja viikon päästä tuonne 😀
voimala1889 vesterinenyhtyeineen #vuosihiljaisuutta
...

5 0

Vihdoinkin.
Se on sitten musiikkia koko viikonloppu täynnä, näiden keikkojen lisäksi pari muutakin.
Nyt pääsen taas omalle mukavuusalueelleni ja sunnuntaina tuntee taas olevansa kunnolla elossa😀
janne.aslak maya_paakkari tubafoodandlounge ruotomieli panuahtinen voimala1889
#vuosihiljaisuutta #oulurockcity
...

11 0